Usui Teate                 Usui Teate                 Usui Teate                 Usui Teate                 Usui Teate                 Usui Teate

         

 

Usui Teate

Er worden verschillende verhalen verteld over wat nu Usui Reiki is en wat de originele manier zou zijn. Vanuit mijn kennis en ervaring komt Teate, die mij is doorgegeven door mijn master, erg overeen met wat ik geleerd en ervaren heb met betrekking tot oosterse leer uit de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Aan de hand van mijn eigen ervaring voelt Usui Teate, zoals deze door Frank Arjava Petter geleerd is aan mijn master voor mij ook kloppend. Ik probeer daarom de originele Japanse leer zo zuiver mogelijk te volgen.

Het belangrijkste in Reiki is mijns inziens je zuiverheid, van waaruit je werkt en in het leven staat, ofwel Reiki BENT. Of je de innerlijke verbinding in jezelf kunt maken om vanuit je hart te kunnen handelen. Hoe minder je vanuit je ego en hoe meer je vanuit je hart kunt ZIJN, des te zuiverder zal je energie worden en des te krachtiger en liefdevoller zal je deze door kunnen geven. Hoe je in het leven staat, heeft mijns inziens invloed op de mate van zuiverheid van de energie die je door kunt geven aan de ander. 
 
In de tijd van Dhr. Usui werd Reiki Teate genoemd. Het was een spiritueel systeem om contact te maken met de universele energie, waarmee je jezelf meester kon leren worden. In Teate beoefen je met regelmaat de Hatsu Rei Ho meditatie, hiermee maak je contact met de universele energie, verhoog je je trillingsgetal en word je gevoeliger. Daarnaast krijg je regelmatig een Reiju. Je master verhoogt daarmee je trillingsgetal tijdelijk. Door je manier van Reiki te integreren in je leven, regelmatige zelfbehandeling en meditatie kun je je trillingsgetal dus zelf hoger houden en verder verhogen. Er kunnen daardoor blokkades in jezelf aangeraakt worden. Je hebt de mogelijkheid om daar aan te werken en Reiki te gebruiken voor je groei en het loslaten van de oorzaken van die blokkades, waardoor je jezelf uiteindelijk kunt bevrijden van de bronnen die lijden veroorzaken bij jezelf en of anderen. 

De Hatsu-Rei-Ho is het belangrijkste onderdeel van Usui Teate. Het is een meditatie, waarin je contact maakt met de universele energie en deze oplaadt in jezelf. Deze meditatie dagelijks doen, betekent dat je jezelf elke dag zuivert van negatieve energie en dat je je eigen energetische trilling verhoogt en op een zo hoog mogelijk niveau houdt.

De Reiju is een bekrachtiging en wordt regelmatig gegeven door je master om je erbij te helpen je energiekanaal, waardoor de universele energie stroomt, te zuiveren en om je energie niveau te verhogen. 
Wanneer je regelmatig mediteert en Reiju's ontvangt, kunnen blokkades loskomen en ben je in de gelegenheid om iets met de oorzaak van die blokkades te doen.
Door je gewaarwordingen te observeren verkrijg je inzicht in jezelf en waardoor eventuele klachten zijn ontstaan. Dankzij dit inzicht word je je er bewust van waar je nog aan kunt werken om tot spirituele groei te komen. 
Iedereen kan meedoen met de meditatie avond, waarbij we gezamelijk de Hatsu-Rei-Ho meditatie zullen beoefenen.

De 5 principes:
Ook deze worden verschillend vertaald door diverse masters, maar de kern van allen is hetzelfde. Het zijn principes die dieper gaan dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Ga je erbij stilstaan, dan kom je tot de conclusie dat je de oorzaak van alles hieruit aan moet pakken omdat anders de oorzaak weer nieuwe blokkades op zal roepen. Het meester worden over jezelf, over je emoties, je begeerte, aversie en je onwetendheid uit de weg te ruimen door bewustwording.

 

Terug naar Reiki beginpagina

 

 Auteursrecht / copyright: Tana Mana
Praktijk voor Tibetaanse Sweda massage, Tantra Sessie,
Chinese massage, Usui Reiki, Teate en meditatie

Monique Snijders:
mail
Tel: 06-50737588 (sms werkt niet, alleen bellen of mailen aub)