Monique5

   

   

Wie ben ik..            Wie ben ik..            Wie ben ik..            Wie ben ik..

         

 

 

Tana Mana
Praktijk voor Tibetaanse Sweda massage, Chinese massage,
Usui Reiki, Teate en meditatie in Breda 
Tel: 06-50737588
(sms werkt niet, alleen bellen of mailen aub)

 

Hallo beste bezoeker,

Leuk dat je even langs komt surfen.
Ik zal in het kort even wat vertellen over mijzelf. 

Mijn naam is Monique en ik woon in een leuke buurt in Breda.
Na 11 jaar in de gezondheidszorg te hebben gewerkt, ben ik verder gaan zoeken naar een andere manier om mensen te kunnen helpen, omdat ik in de reguliere zorg iets miste. 

Een mens is lichaam, geest en ziel en ik miste in die zorg vaak het holistisch bekijken van de mens en het zoeken naar de dieper liggende oorzaak waardoor een mens uit balans kan raken. Ik heb de opleiding Traditionele Chinese Geneeswijzen gevolgd, ik heb daar veel van geleerd en ik had voornamelijk veel interesse in de energiebanen
en de oosterse filosofie en het trok me enorm dat de aanpak zo
anders was (holistisch= de mens als lichaam, geest en ziel) dan bij de westerse geneeswijzen.

Ik heb massage altijd al erg leuk gevonden om te doen, 
alleen kon ik me niet vinden in de westerse manieren van massage
en tijdens de opleiding Traditionele Chinese Geneeswijzen leerde ik een Chinese massage, die gericht was op de totale mens en niet symptoomgericht. 

Lang heb ik gezocht naar iets wat bij mijn eigen ideeŽn hierover aansloot en een tijd geleden heb ik dat gevonden in de Tibetaanse Sweda massage en Tantra. Ik heb de Chakra massage, energetische- of Nadi massage, Polariteit massage en Vedische massage geleerd. Ook maak ik gebruik van de
Marma punten en mijn kennis van de elementenleer, de San Ti (3 krachtenleer), meridianenleer en dergelijke uit mijn opleiding Traditionele Chinese Geneeswijzen. Deze technieken zal ik, naar gelang welke technieken bij een op de persoon gerichte massage nodig zijn, gebruiken.
(geen erotische massages). 

Ook ben ik Usui Teate / Reiki master en heb Japanse Reiki technieken in combinatie met massage gedaan en tijdens mijn massages kan ik deze energie / technieken hiervan ook gebruiken.
 
Mijn Reiki / Teate masterlijn is: Usui, Hayashi, Takata, Wanja Twan, Inger Droog, Jan Willem Pietersen, Erica de Heus, Henk Bul, ikzelf. 
Henk heeft tevens les gehad van Frank Arjava Petter, dit is door Henk ook aan mij overgedragen.

Ook vind ik het fijn om mijn interesses te kunnen delen met anderen. Een van die interesses is de Dharma, de spirituele leer die de Boeddha ons na heeft gelaten. Toen ik jaren geleden voor het eerst kennis maakte met de Dharma, verbaasde het me, hoeveel het overeen kwam met wat ik al eerder geleerd had van een vrouw die mij vele jaren begeleid heeft in mijn bewustwordingsproces. Haar beschouw ik nog steeds als een van mijn grote voorbeelden. 

Middels massage, yoga en / of meditatie wordt je de mogelijkheid geboden om je individueel of met gelijkgestemden te verdiepen in de oosterse filosofie en met behulp van deze leer meer inzicht te verkrijgen in jezelf. Daarin tracht ik zo zuiver mogelijk vanuit de leer te handelen en dat uit te dragen. Mijn Tantra en Sweda opleiding heb ik gevolgd bij Ivar Mol, de opleiding Traditionele Chinese Geneeswijzen bij het CNGO.
Omdat ik me verder wilde ontwikkelen middels Tantra ben ik sinds 2010 leerling van Tulku Lama Lobsang geworden. Een Tibetaans Boeddhistische leraar die in diverse stromingen, waaronder o.a. de Kum Nye, is opgeleid.   

Uiteindelijk komt het er voor mijn gevoel op neer dat je als mens zo goed mogelijk leert te leven vanuit balans en los leert laten om te komen tot je ware gevoel, je puurste zijn. En dat is, wat ik zo goed mogelijk probeer te doen en uit te dragen. Leven vanuit mijn gevoel, de hartsverbinding van mens tot mens.

Een warme groet,
Monique..

  

 

 

 

   

  

   De massageruimte met schitterende handgemaakte Thanka's, 
beschikbaar gesteld door
Model Handicraft Centre (zie ook linkpagina).

 

(Klik op de foto's hieronder voor een vergroting)

         

Boeddha "Sakyamuni" Thanka                    Vajra Satwa               

        

       Wheel of life Thanka  

 

 

 

Auteursrecht / copyright: Tana Mana 
Praktijk voor Tibetaanse Sweda massage, Tantra Sessie,
Chinese massage, Usui Reiki, Teate en meditatie
Monique Snijders:
mail 
Tel: 06-50737588 (sms werkt niet, alleen bellen of mailen aub)