Usui Teate               Hatsu Rei Ho               Usui Teate               Hatsu Rei Ho

         

 

 

Hatsu Rei Ho

 


 

 


De Hatsu Rei Ho is een vorm van meditatie om jezelf te zuiveren, contact te maken en op te laden met de universele energie en betekent “begin Reiki”. Het dient om het energiekanaal waar de Reiki doorheen stroomt te zuiveren. Door het dagelijks te beoefenen wordt de Reiki energie versterkt / de stroming krachtiger en groeit de verbinding met je Boeddhanatuur. De Hatsu Rei Ho is een middel voor je spirituele groei en is een onderdeel van Teate, de originele Japanse manier van Dhr Usui.Voorbereiding
Als eerste maak je je hoofd vrij van gedachten, door je op je ademhaling te richten totdat deze regelmatig is. Ontspan je en sluit je ogen.
 

1. Kihon Shisei
Vervolgens ga je zitten met een rechte rug (op de grond, meditatiekrukje of stoel) en met de handpalmen naar beneden op je schoot. Richt je aandacht op je sacraal (tweede) chakra, een energiecentrum dat in de onderbuik ligt, ongeveer 4 cm boven het schaambeen.
 

2. Mokunen
Zeg in gedachten “ik begin Hatsu Rei Ho”.
 

3. Kenyoku
Dit betekent “droog baden” of “afborstelen”. Door Kenyoku toe te passen kun je de negatieve energie van je lichaam afwrijven. Het heeft overeenkomsten met Taoïstische / Chinese meridiaan massage.

Je vingertoppen van je rechterhand leg je plat tegen de bovenkant van je linkerschouder (de vingertoppen bij de overgang van sleutelbeen naar schouder) en wrijf drie maal in een rechte lijn van linkerschouder, over de borst tot aan de rechterheup tijdens de uitademing.
Hetzelfde doe je drie keer met de linkerhand.
Leg dan je rechterhand op de rand van je linkerschouder en wrijf met vlakke hand drie maal tijdens de uitademing langs de buitenkant van de arm naar beneden af tot aan de vingertoppen. De arm die je afstrijkt blijft gestrekt langs het lichaam.
Herhaal hetzelfde met de linkerhand vanaf de rechterschouder.

4. Verbinden met Reiki
Houd je handen gestrekt boven je hoofd met je handpalmen naar boven en de vingertoppen wijzen naar elkaar. Visualiseer hoe de energie / het licht van Reiki door je handen naar binnen en door je hele lichaam stroomt. Doe dit totdat je de energie naar binnen en door je lichaam voelt stromen.
 

Het verbinden met Reiki is tevens de eerste houding uit de acht brokaten vanuit de Qi Gong om hemel en aarde te verbinden, daarin wordt deze staand uitgevoerd (zie plaatje hieronder).


Ondersteun de hemel
 

5. Joshin Kokyuu Ho
Dit betekent geestreinigende ademhaling en richt zich op het sacraal (tweede) chakra.

Richt je aandacht op je sacraal chakra en leg je handen in je schoot met de handpalmen omhoog. Ontspan je en adem door je neus. 
Bij het inademen stel je je voor dat de universele energie / wit licht door je kruin naar binnenstroomt en je sacraal chakra vult. Voel hoe de energie door je hele lichaam verspreidt en je energie zuivert.

Als je uitademt stel je je voor hoe het witte licht waarmee je lichaam gevuld is, nu door je huid heen naar buiten expandeert, in alle richtingen tot in het oneindige.
Je zult al snel de energie / tinteling in je handen en zelfs in je voeten voelen naarmate de meditatie vordert!
 

6. Gassho Mudra
Gassho betekent “handen tesamen” en de juiste houding om aan te houden is je handen tesamen voor je borst (in Gassho) te houden, iets hoger dan je hart, zodat je zou kunnen uitademen op de toppen van je vingers. Houdt deze houding vast voor meditatie.
 

7. Seishin Toisu
Blijf in Gassho houding
Beeld je in dat, als je inademt, het witte licht van Reiki door je handen je sacraal chakra binnenstroomt. Adem in door je handen.
Voel hoe de energie zich daar opbouwt.
Beeld je in dat, als je uitademt, het witte licht dat opgeslagen lag in je sacraal chakra via je handen straalt en wegstroomt.
 

8. Gokai Sansho
Zeg drie maal in jezelf of hardop de 5 principes op.
Alleen vandaag:

maak ik me geen zorgen
maak ik mezelf niet boos
ben ik dankbaar 
verricht ik mijn werk op een eerlijke manier
ben ik vriendelijk voor alles wat leeft
 

9. Mokunen
Leg je handen terug op je schoot met de palmen naar beneden. Zeg in gedachten tegen je onderbewustzijn “ik ben klaar met Hatsu Rei Ho”.
Open je ogen en schud je handen even op en neer en heen en weer.

Daarna kun je jezelf met Reiki behandelen.

 

Frank Arjava Petter beschrijft ook een variatie op de techniek bij Joshin Kokyu Ho. Daarin stel je je voor dat de energie alleen door je handen en voeten stroomt in plaats van in alle richtingen. Deze techniek kun je gebruiken tijdens een gehele behandeling of tijdens een behandeling op bepaalde gebieden die meer energie vragen. Deze manier stelt hij voor om te gebruiken om de universele energiestroom op gang te brengen en deze krachtiger te maken wanneer die door je heen stroomt.Namasté

 

 

Bron: Informatie verkregen van Henk Bul. Kennis van Qi Gong oefeningen uit mijn opleiding bij het CNGO, opleiding TCM en informatie van Frank Arjava Petter.

Terug naar Reiki beginpagina
Tarieven Tana Mana


Tana Mana
Praktijk voor Tibetaanse Sweda massage, Tantra Sessie,
Chinese massage, Usui Reiki, Teate en meditatie
 
Monique Snijders:
mail 
Tel: 06-50737588 (sms werkt niet, alleen bellen of mailen aub)