Qi Gong                      Qi Gong                      Qi Gong                      Qi Gong                      Qi Gong                      Qi Gong                      Qi Gong                      Qi Gong

     

 

 

 

 

 

   

 

 

Qi Gong

Qi is de kracht in de kosmos die alles doet bewegen, leven en veranderen. In alles is deze Qi werkzaam. Gong betekent "kunde" of "werken aan", het verkrijgen van een bepaalde kundigheid door veelvuldig oefenen. Qi Gong is dus werken aan Qi.

Lichaam en geest worden getraind om deze Qi te ontdekken, ontwikkelen en te gebruiken voor zelf te bepalen doeleinden. Bijvoorbeeld het verbeteren van gezondheid, ademhaling, concentratie en gemoedsrust.
Qi Gong wordt ook wel als levenskunst beoefend. Met behulp van de achterliggende filosofieŽn werkt men dan aan de kwaliteit van het bestaan.

Er zijn heel veel verschillende Qi Gong oefeningen. 

Als eerste leer je een houding of beweging aan, daarna kan je het ritme van de beweging koppelen aan het ritme van de ademhaling. Vervolgens kun je leren om de Qi te voelen en te sturen, eventueel op het ritme van de ademhaling en de beweging. Dit vereist een inspanning op geestelijk niveau.

Zodoende zijn er 3 aspecten bij de Qi Gong
1 lichamelijke houding en beweging
2 ademhaling als brug tussen lichaam (1) en geest (3)
3 geestelijke houding, de aandacht richten op de Qi in en om ons.

Vooral het derde aspect duidt op Qi Gong als levenskunst.


 

 

Auteursrecht / copyright: Tana Mana 
Praktijk voor Tibetaanse Sweda massage, Tantra Sessie,
Chinese massage, Usui Reiki, Teate en meditatie
Monique Snijders:
mail
06-50737588 (sms werkt niet, alleen bellen of mailen aub)