Galblaas & levermeridiaan                      Galblaas & levermeridiaan                      Galblaas & levermeridiaan                      Galblaas & levermeridiaan                      Galblaas & levermeridiaan                      Galblaas & levermeridiaan                      Galblaas & levermeridiaan

     

 

 

 

 

 

   


Galblaas & Lever meridiaan


Het element hout (Hun of spirituele ziel)
De Galblaas en lever meridiaan behoren bij het element hout. Hout  staat voor Chi stimulatie, is de creŽrende energie, zoals in de lente de energie zorgt voor het beginnen, de geboorte van nieuw leven. Wanneer er in het element hout (lever en galblaas meridiaan) een onbalans is uit zich dat onder andere in gezichtsproblemen, problemen in het spierstelsel, een tekort aan zelfrespect en verminderde weerstand. 
De positieve uiting van het element hout uit zich in levenslust, moed en zich behaaglijk voelen. De negatieve uitingen zijn woede en agressie.

Galblaas meridiaan /Zu Shao Yang Dan Jing Mai (Yang)
De galblaasmeridiaan is een yang meridiaan. De functie van de galblaas is het helpen bij het verteren van de vetten. Een kenmerk van een goed stromende galblaas energie is besluitvaardigheid. Indien de galblaasenergie uit balans is uit zich dat in onder andere besluiteloosheid. 
De galblaasmeridiaan is actief (orgaanklok) tussen 23.00 en 1.00 uur.

Gal wordt door de lever aangemaakt en vervolgens aan de galblaas afgegeven. In de galblaas wordt het vocht onttrokken van de gal, het gal wordt afgescheiden in de dikke darm om daar in te werken op vette voedingsstoffen en ze afbreekt tot hele kleine vetdeeltjes om vervolgens in het lichaam te kunnen worden opgenomen. 


 
 

 

Lever meridiaan / Zu Jue Jin Gan Jing Mai (Yin)
De lever meridiaan is een yin meridiaan. De energie van de lever komt tot uiting in de ogen. Een goed stromende lever energie houdt het beeld helder, zowel letterlijk als figuurlijk. De lever energie staat voor het zelfbewustzijn. De actieve tijd van de levermeridiaan is tussen 1.00 en 3.00 uur 's nachts.  

De lever absorbeert alle stoffen die niet verteerd worden, ontdoet het lichaam van gifstoffen en regelt het immuunsysteem, het bloedsuiker gehalte en cholesterol. De lever energie kan uit balans raken door een overmaat aan gifstoffen (zoals van stimulerende middelen die onder andere in koffie en zwarte thee zitten).

 

  

 

Auteursrecht / copyright: Tana Mana 
Praktijk voor Tibetaanse Sweda massage, Tantra Sessie,
Chinese massage, Usui Reiki, Teate en meditatie
Monique Snijders:
mail
06-50737588 (sms werkt niet, alleen bellen of mailen aub)