Gouverneurs & Conceptievat                      Gouverneurs & Conceptievat                      Gouverneurs & Conceptievat                      Gouverneurs & Conceptievat                      Gouverneurs & Conceptievat                      Gouverneurs & Conceptievat                      Gouverneurs & Conceptievat

     

 

 

 

 

 

   

 

Gouverneursvat & Conceptievat

Gouverneursvat en conceptievat zijn belangrijke energiebanen, zoals onder andere bij het beoefenen van Qi Gong. Door de tong tegen het verhemelte te houden kun je de energie laten circuleren. Deze energie kun je opbouwen en laten stromen middels de ademhaling. 
Doordat je het puntje van de tong tegen het verhemelte houdt, net achter de voortanden (gouverneursvat acupunt 27) worden beide energiebanen met elkaar verbonden en wordt het een gesloten energie circulatie.


Kleine circulatie met een cyclus             Kleine circulatie met 2 cycli van 
van in- en uitademen.                               in- en uitademen.

Gouverneursvat / Du Mo of Du Mai
Het gouverneursvat is een energiebaan met 27 acupunten. Hij begint onderaan bij het staartbeen en loopt midden over de rug nek en hoofd tot aan het punt midden boven de bovenlip.

 

Conceptievat / Ren Mo of Ren Mai
Het conceptievat is een energiebaan met 24 acupunten. Hij begint onderaan tussen anus en geslachtsdelen in en loopt midden over de voorzijde van het lichaam tot aan het punt midden onder de onderlip.


 

 

Auteursrecht / copyright: Tana Mana 
Praktijk voor Tibetaanse Sweda massage, Tantra Sessie,
Chinese massage, Usui Reiki, Teate en meditatie
Monique Snijders:
mail
Tel: 06-50737588 (sms werkt niet, alleen bellen of mailen aub)